June 20, 2024
Breaking News

Moesbakken på gården

En av planerna för denna trädgårdssäsong är att skapa en grönsaksträdgård i trädgården. Tricket är att hitta en plats där solen kommer så många timmar som möjligt, för det är det vegetabiliska växter älskar. Jag bor i ett 1930-talshus, så de flesta träd och buskar har funnits där i årtionden. De har vuxit enormt och ger integritet, men också skugga. Vi frigör det soligaste hörnet av marköverdrag och ogräs. Jorden är trampad och täckt med bark. Vi köper 6 injekteringsbad, hydrogranulat och krukväxt i byggvaruhuset. För att förhindra att vi får 6 lerbassänger efter en kraftig regndusch borrar vi först hål i botten i de framtida grönsakstrågen och fyller dem sedan med ett lager korn och jord. Och sedan börjar valet: du kan inte lägga så mycket i 6 behållare.

Växter
Jag vill ha morötter och rödbetor, sallad, tomater, lök, schweizisk chard, bönor, rabarber och … åh, det finns redan åtta. Som vanligt kommer jag hem med väldigt andra växter än jag hade på min lista. På trädgårdscentret har de vackra organiska örtväxter, från Puur-Aroma, som också kan säljas via deras webbshop. Jag köper röd fänkål, blodsorrel och vitlök. Dessutom morot- och betfrön och benlök. Det är fortfarande för tidigt för tomater, så jag kan inte bli av med bönor längre. Jag hade redan rabarbern förra året, den behöver bara flyttas till den nya grönsaksgården. Badkaret med jordgubbsväxter kan också åka dit. Några veckor efter sådd kommer rotväxterna att dyka upp väl och måste tunnas ut, annars blåses penetrationen där under marken. Rödbetorna är sådd inuti och kan nästan gå ut för att härda. Sorrel, fänkål och vitlök är bra. Det är därför idealiskt väder: sol och regn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *