May 24, 2024
Breaking News

Thuja Smaragd

Om du vill skapa mer avskildhet och omge din trädgård med estetisk skönhet är Thuja Emerald det perfekta valet. Växten är lätt att sköta och växer bra i olika jordtyper. Thuja-smaragden behöver utrymme för att växa; Därför bör de inte planteras för nära eller nära andra träd. Bladen är i form av platta fjädrar, där nålarna ser ut som om de är täckta med gröna skalor.

Varför ska du välja thuja smaragd?

Dessa vintergröna barrträd är lätta att odla och växa till rätt storlek. Om thuja-smaragden vårdas under perfekta förhållanden kan den leva upp till 30 år. Nedan följer ett antal skäl till varför denna växt är ett utmärkt val för din häck.

  • De är starka träd som är resistenta mot is- och snöskador
  • De är torktoleranta och kräver lite underhåll
  • Thuja-smaragden växer bra i vilken trädgård som helst. Du behöver inte beskära eller beskära för att få ett robust träd.
  • De ger din trädgård perfekt, stram integritet
  • Du kommer att bli kär i den snabbt växande skönheten som denna växt ger till din trädgård. Den har mjukt, pinnat lövverk som behåller sin djupgröna färg året runt.
  • De är perfekta häckar för små utrymmen
  • Thuja-smaragden har ett långt, koniskt utseende, vilket gör den till den perfekta häckplantan för mindre trädgårdar. De ser bra ut i hörnen av din trädgård där höjd behövs för att ge ditt hem en professionell design.
  • Öka markvärdet
  • Dessa integritetsväxter växer snabbt så att du omedelbart kan ha integritet i din trädgård och tillföra värde till ditt hem.

Var man ska plantera

Thuja smaragd växer bra i en mängd olika jordtyper, men föredrar fuktig, väldränerad, neutral än alkalisk jord. De klarar sig bra i full sol eller halvskugga. De tolererar dock inte torra förhållanden.

De växer bäst i full sol men uppskattar eftermiddagsskugga under de varma sommarmånaderna. Undvik att plantera i full skugga, eftersom detta minskar bladens täthet avsevärt. Du bör också undvika öppna, blåsiga områden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *